• images/Kozelebb_Closer/slide_honlapra_kreativ_dobo_osvath.jpg

Closer | Patrick Marber - Bemutató

Leírás

Patrick Marber darabja négy szereplő történetén keresztül beszél a szerelemről, az egymás birtoklásának vágyáról és bosszúról. Két férfi és két nő szerelmi négyszöge ez, ahol alapvetően magányos és egymásra utalt emberek keresik egymásban a boldogságot, a kielégülést, próbálják megváltani a másikon keresztül a saját életüket.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Történet

Egy taxi véletlenül elüt egy fiatal lányt, aki Alice néven mutatkozik be később a taxi utasának, mikor az kórházba viszi. Dan, aki író szeretne lenni és egy újság halálozási rovatánál dolgozik, rögtön megbabonázódik a fiatal lány közvetlen őszinteségétől és erős szexuális kisugárzásától. Alice éppen New York-ból érkezett haza, ahol sztriptíztáncosként dolgozott. Dan megírja a lány történetét egy regényben, aminek a kiadása kapcsán egy fotózásra megy. Itt ismeri meg az idősebb és kevésbé kiszolgáltatott Anna-t. Dan képtelen kiverni a fejéből Anna-t és egy szexchat oldalon a fotós nevében irogat Larry-nek, az orvosnak, akit letaglóz az a mocskos szájú erotika, amivel Dan ostromolja. Dan továbbmegy, egy randevút beszél meg Anna nevében az orvossal egy akváriumban, amiről tudja, hogy Anna kedvenc helye...

A cselekmény Londonban játszódik, ahol a fotóművész, a sztriptíztáncosnő, az író és az orvos végzetszerűen megismerkedik. Folyton megcsalják egymást és őket is megcsalják. A szerelem létszükséglet számukra, de csak akkor, ha nem kaphatják meg. Ha kéznél van, már nem izgalmas.

Szereposztás

Larry: Anger Zsolt
Anna: Dobó Kata
Dan: Kovács Ádám
Alice: Osváth Judit

Magyar szöveg: Upor László
Látvány: Cseh Renátó
Jelmez: Juristovszky Sosa
Jelmez: Erdős Júlia Luca, Keszei Borbála
Dramaturg: Ivanyos Ambrus
Produkciós vezető: Zágoni Nóra
Asszisztens: Magócs Nikolett

Rendező: Radnai Márk

Előadások