Archívum

Equinoxe - nemzetközi táncszínházi előadás

 Laurent Festas (FR) - Bakó Tamás (HU) - Laura Vera Esperanza (MX) - Karol Beffa (FR): Equinoxe  

Equinox web 1Az Equinoxe Franz Kafka A kastély és Amerika című művei alapján, francia, magyar, mexikói, szlovák művészek kétéves együttműködésében létrejött cross over darab: kortárs opera, kortárs balett, modern tánc, a farce hagyományait követő színjátszás egyedi ötvözete.

Laurent Festas (FR) rendező második alkalommal mutatkozik be Magyarországon: a K. et la piste du château című, szintén nemzetközi kooperációban megvalósult, rendkívül hasonló karakterű, munkáját 2010 őszén a Kiscelli Múzeum templomterében láthatta a magyar közönség.
Bakó Tamás koreográfus, táncművész ekkor még csak előadóként szerepelt, a szintén kortárs táncos Dózsa Equinox web 3Ákossal alakítva az ifjú és az érett K. szerepét Francis Malovik (FR) koreográfiájában. Az Equinoxe mozgásanyagát Bakó és a mexikói Laura Vera Esperanza közösen jegyzik, Esperanza társulatának két táncosa, Geovanni Adrián Pérez Ortega (MX) és Reynaldo Martínez Santiago (MX) is szerepel a színen, de találunk japán táncost és dél-afrikai énekeseket is a stáblistán, köszönhetően a nemzetközi együttes egyre bővülő, internacionális projektműködésének.A mű komponistája, Karol Beffa (FR) 2013-ban Franciaországban elnyerte az „év zeneszerzője címet" a „Victoire de la Musique" díjat.
A darab 2013. első felében Mexikó -Cuernavaca, Oaxaca, Vera Cruz-, majd Franciaország -Marseille, Menet, Riom-ès-Montagne, Saint-Nectaire, Saint-Remy de Provence- városaiban, Marseille-ben, mint az "Európa Kulturális Fővárosa 2013" programsorozat része, a Musique Interdites szervezésében megvalósuló komolyzenei fesztiválon debütált.

A tavaszi mexikói és a nyári francia turné után 2013 novemberében a kelet-európai premierekre kerül sor, így Szlovákiában Kassán, szintén az ottani "Európa Kulturális Fővárosa 2013" eseményfolyam keretében, valamint Budapesten, az Átrium Film-Színházban.

Szervezők: EuroCulture en pays Gentiane (FR), Apodosz Alapítvány/Értékmegőrző Stúdió (HU), Ballet Contemporáneo de la ciudad de Oaxaca (MX) Theatre Poton (SK)

Logo culture enPartnerek, támogatók: Apodosz Alapítvány, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Kulturális Alap

Az „Equinoxe Projekt" az Európa Kultúra Program 2007-2013 támogatásával valósul meg. 

 Ajánló:

További információ 

 

Június 2017
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2