• NyariJegyvasarlas
  • nyariSzunet

Archívum

King Arthur Part Two – The Round Table

ENGLISH PERFORMANCE WITH HUNGARIAN SURTITLES / ANGOL NYELVŰ ELŐADÁS, MAGYAR FELIRATTAL

Arthur6One medieval day, a young man found a sword in a stone and pulled it out, transforming not only his own fate but that of his whole country. Many years have passed since we last saw him. Much has changed in the meantime: he has grown up and become Arthur the King. Yet he is still young and hot-headed, enjoying his might and power, fighting one war after the next, without a care for the price his nation has to pay.
Our story begins as wise old magician Merlin, assisted by the three witches, decides to open the cocky king's eyes. Thus begins Arthur's journey to become the Once and Future King of Albion and the leader of the Knights of the Round Table. In one of his forests, he encounters Lady Guinevere, and will with time turn a headstrong warrior from France into the famed Sir Lancelot. But these two brave spirits have crossed paths before...
Arthur's attention is distracted by love, intrigue and betrayal, and his resolve is strengthened by the mysterious disappearance of his best friend and mentor, Merlin. All the while, the cunning cat-boiler Queen Morgause is trying to gain influence over Arthur at any price.
This is a story about friendship, forgiveness, and about doing what is Right without always succumbing to the pressure of Might. King Arthur Part Two is a tale about the lasting legacy of the Round Table, the birth of lifelong friendships, and presents a young man's journey to his ultimate status as a legendary king. But be warned: appearances can be deceptive!
King Arthur Part Two is the first project of the Budapest Expatriate Atrium Theatre (BEAT). The play is in English, with Hungarian surtitles, providing a great opportunity for language learners and foreigners alike to enjoy theatre in English in the heart of Buda.

Egy középkori napon egy fiatalember kihúzott egy kardot egy kőből, mit sem sejtve, hogy ezzel nem csak a saját, de egy egész nemzet sorsát változtatja meg. Évek teltek el azóta, a fiú közben felnőtt, s Artúr király vált belőle, de még mindig fiatal és forrófejű, és határtalanul élvezi a hatalmát, háborút vív háború után, és nem foglalkozik azzal, hogy ez népe számára mibe kerül.
Történetünk aznap kezdődik, amikor a bölcs, öreg Merlin megelégeli a dolgot, s elhatározza, hogy felnyitja az arrogáns király szemét, s ehhez segítségül hívja a Három Boszorkányt is. Így kezdődik el Artúr nehézségekkel teli útja, hogy végül Albion méltó királyává válhasson és méltó vezetője legyen a Kerekasztal Lovagjainak. Egy nap aztán találkozik a gyönyörű Lady Guinevere-rel, szárnyai alá vesz egy fiatal francia harcost aki később Sir Lancelot-ként írja be magát a köztudatba. Artúr viszont mit sem sejt, hogy két újdonsült bizalmasának útjai már találkoztak...
Hősünk figyelmét eltereli szerelem, intika, árulás, valamint legjobb barátjának és tanárának, Merlinnek titokzatos eltűnése. Mindeközben a macska-forraló Morgause királynő minden erejével azon dolgozik, hogy befolyásra tegyen szert Artúr felett.
Ez egy történet barátságról, megbocsátásról, és arról, hogyan tegyük a helyes dolgot anélkül, hogy a hatalom csapdájába esnénk. King Arthur Part Two a Kerekasztal létrejöttének történetét meséli el, a szemünk előtt formálódnak élethosszig tartó barátságok, és láthatjuk hogyan válik egy fiatalemberből Albion legendás királya. De vigyázat, nem mindenki az akinek látszik!
King Arthur Part Two a Budapesti Expatrióta Atrium Társulat (BEAT) első bemutatója. A színdarab teljes egészében angol nyelvű, mely remek szórakozást biztosít nyelvtanulóknak és külföldieknek egyaránt.

King Arthur – Roderick Hill
Merlin – James Cloke
Guinevere – Liana Andrews
Lancelot – Antonios Vellerefontis
Morgause – Madeleine Damasdi
Witch/Sir Kay – Kathleen Meyts Coba
Witch/Little Girl – Katie Benson
Witch/King Pellinore – Gretchen Meddaugh

Directed by LÁSZLÓ MAGÁCS
Written by David Robert Evans
Hungarian translation by Zsófia Szatai

Crew:
Producer: Kathleen Meyts Coba
Assistant Directors: Dorottya Csákány, Zsófia Szatai
Costume: Luca Szabados
Set: Nóra Kovács
Sound: Gábor Szabó
Visuals: David S. Sutherland

 Az előadás időtartama szünet nélkül 60 perc.

Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6