• nyariSzunet
  • Mfuzet
  • NyariJegyvasarlas

Archívum

Impro Cafe Budapest | Scallabouche Company

A Scallabouche Budapest egyik legrégebbi társulata, amely improvizációs technikával készíti el produkcióit. Előadásaikon a nézők megismerhetik az angolszász erdetű impró igazi mélységeit és feketehumorát.

ÚJ BLACK AND WHITE improv cafe march kA kávézó az a nyilvános helyszín a mindennapokban, ahol mindenki szereplő, ahol mindenki maszkot viselhet, de ezek mögött a maszkok mögött titkok, markáns vélemények vagy esetleg félelmek rejtőznek. Az Impro Café Budapest estéin a színészek a közönség inspirációi alapján alakítják a történetet, a karaktereket. A nézőnek nem kell tennie semmit, és mégis belőle építkezik az előadás. Egyik oldalról az az érdekes helyzet áll a középpontban, hogy milyennek látnak bennünket és milyenek vagyunk valójában. Másik oldalról viszont azt vizsgáljuk a humor és az abszurd eszközeivel, hogy milyen aktuáltársadalmi, -politikai történéseket rejt Budapest, ez az eklektikus város. Ha elég bátor vagy ahhoz, hogy megmutasd nekünk igazi arcodat, mi segítünk szabadjára engedni titkos belső démonjaid, és színpadra állítjuk a véleményed!

 

"... Aki feljön a színpadra, annak rendszerint láthatóvá válik mindene. Mindig akad, amit az emberek takargatni akarnak, vagy amivel kapcsolatban ellentmondásos érzéseket táplálnak. Ennyi év után eljutottunk odáig, hogy látjuk a személyiségben rejlő ellentmondásokat. Az érdekes az, amikor a játék hatására a színpadon szereplő nézők olyasmit látnak meg saját magukban, amiről addig nem volt sejtésük.... Minden határt át szeretnénk lépni. Kicsit belemászunk a privát sorsokba, a társadalmi konvenciókról szeretnénk beszélni. Mindezt lehetőleg gyors érzelmi váltásokkal tennénk, úgy, hogy azok a dolgok, amelyeket nem merünk kimondani, kimondhatóvá váljanak. A nézőtéren ülő emberek reakcióit az impróban résztvevő néző is látja, így levonhatja a konzekvenciákat és talán a játék felszínre hozhat benne olyasmit, amit eddig szégyellt megfogalmazni..." /Alexis Latham a szinhaz.hu-nak adott interjúból/

Szereplők: Szalontay Tünde, Alexis Latham, Hans Peterson

Zongorán közreműködik: Simon Attila

Az előadás angol nyelvű. Az előadást kifejezetten javasoljuk angol nyelvet tanuló diákok és csoportok számára.

Jegyek: http://www.atriumfilmszinhaz.hu/jegyek/online-jegyvasarlas

A társulatról bővebben: http://www.scallabouche.com/

logo 630x60

 

ÚJ BLACK AND WHITE improv cafe march 27 2013 50 of 54

Az Impro Café Budapest angol nyelvű improvizációs előadás, mely a nézők aktív részvételére is épít. Egy kávézó a helyszín, ahol magánéleti titkok keverednek közéleti kérdésekkel, személyes emlékek aktuális hírekkel. Valóság és képzelet egymásra találása. A társulat adja a poharat, de a nézők keverik a koktélt: erőset vagy gyengét, édeset vagy savanyút. Aki eljön, nem csak hatással lehet az előadásra, de részt is vehet benne. A színpadon megelevenedik a kávéházi dolgozók, a törzsvendégek élete, a zenekar, a járókelők sok-sok története, múltja és jövője is. Egy szelet a budapestiek életéből: helyben rögtönözve.

Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6