• images/Egyeb_programok/Hanem_koncert/webHANEM_zenekar_foto_SzaboJozsef.jpg

Archívum

Nemzeti Nőnap - HANEM koncert

Leírás

A HANEM zenekar a nagyváros folklórjából válogat: sanzonokat, kuplékat, slágereket, operettrészleteket dolgoz fel és ad elő újraértelmezett szöveggel. A madrigáltól Rammsteinig, Dietrichtől Sziámiig terjed a zenekar repertoárja. Dalaik humorral, szenvedéllyel, kikacsintással foglalják össze, hogyan élünk (vagy szeretnénk élni) Magyarországon a 2010-es években.

Az Átrium-beli koncert különlegességét a vendégművészek adják. Molnár Piroska és Máthé Zsolt személyében a színházi élet két markáns nemzedéke találkozik a színpadon. Fekete János Jammal beatboxos nemcsak új színnel gazdagítja a HANEM zenekar hangzását, de Máthé Zsoltnak a rap világát idéző szövegeivel is találkozik majd.

A Nemzeti Nőnap az első, és remélhetőleg nem egyszeri alkalom, hogy átélhessük ezt a generációkon és műfajokon átívelő zenei találkozást.

A Mindenütt Nő eseménysorozat After partyja.

Történet

A HANEM zenekar 2011 májusában mutatkozott be egy baráti társaságban, akkor még névtelenül, alkalmi formációként. Tangót, sanzonokat, kuplékat játszottak: a 20. század városi folklórjának legjavából gyűjtöttek össze és dolgoztak fel néhány kedvencet. Akkor még nem tudták, hogy ennek lesz folytatása. 2013 októberében Hanem címmel jelent meg első albumuk, amit a Kultúrpart Stúdiójában készítettek.

De ki ez az öt lendületes nő, akiknek hihetetlen gyorsasággal hatalmas rajongótábora nőtt? Murányi Márta a bécsi énekszakos hallgató volt, egyben karvezetést végzett a Zeneakadémián, mára pedig számos színházi előadás nélkülözhetetlen szereplőjévé vált; a zongoraművész Nádori Lídia profi műfordító; Rick Zsófia bár mindig zenével és a színházzal foglalkozott, a végén újságíró, és a kortárs írók kedvenc fotósa lett; a színész Bíró Kriszta regényei nem hiányozhatnak a könyvespolcokról; és Svábi Ági meghatározhatatlan foglalkozású életművész, egyébként pedig nagybőgős.

Szereposztás

Hanem Zenekar:
Bíró Kriszta
Murányi Márta
Nádori Lídia
Rick Zsófi
Sváb Ági
Vendégek:
Molnár Piroska
Máthé Zsolt
Fekete János Jammal
Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6