• images/animascope_cover.jpg

Archívum

ANIMASCOPE 2! | Best of MET Animáció 2014-15

Leírás

A rendezvényt és a kiállítást Kepes András, a MET Művészeti Tanácsának (korábban BKF Művészeti Tanács) Elnöke és Varsányi Ferenc animációsfilm-rendező nyitja meg, 18.30-kor az Átrium Film-Színház előcsarnokában.

Színes vetítési programmal, kiállítással és informatív szakmai beszélgetéssel várja az animációs műfaj iránt érdeklődő közönséget a Budapesti Metropolitan Főiskola (azaz korábban Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola - BKF) immár hagyományos koraőszi mustrája. Az elmúlt tanév diplomafilmjeiből és évközi gyakorlataiból válogatott anyag a szakma és a társintézmények számára is betekintést kínál az ötödik tanévét megkezdő animációs képzés munkájába. A rendezvény alkalmat teremt a fiatal tehetségek bemutatkozására, a műhely szellemiségének, szándékainak közvetítésére, valamint reprezentálja azt a törekvést is, amely a klasszikus és kortárs technológia konstruktív kapcsolatában, kreatív újragondolásában képzeli el a műfaj jövőjét.

További információk a fiatal alkotókról itt olvasható »»»

A BKF nevének megváltoztatásáról és az idei tanévükről bővebben az intézmény honlapján olvashatnak »»»

Történet

A szemle nemcsak találkozási fórum a magyar animációs közösség számára, inspirációs forrás az együttgondolkodásra, együttműködésre, de kiváló lehetőség arra is, hogy a szakmai partnerek benyomásokat gyűjtsenek az új projektek tervezéséhez, és kapcsolatba kerüljenek a meggyőző felkészültségű hallgatókkal, végzettekkel.

Az idei Animascope örömteli aktualitása az Animáció mesterszak indulása, s az, hogy a Főiskola szeptembertől nevet vált, és Budapesti Metropolitan Főiskolaként működik tovább. A BKF huszadik művészeti szakja a Mozgóképművész mesterszak animáció specializációját váltja fel az egyetemi szintű animációs tervezőművész-képzésben.


Szereposztás

Az esemény kurátora: M Tóth Éva

Galéria

Fotók >>>
Június 2017
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2