• images/DSR_slideOkt.4.jpg

Archívum

Dolák-Saly Róbert: Én vagyok a kedvenc állatom

Leírás

Fent nevezett az Állatok Világnapján jelenti be hivatalosan, hogy: „Én vagyok a kedvenc állatom". Ez ugyanis a most megjelenő verseskötetének a címe egyben. A Madáretető, a Boborján és az Agyatlantisz, avagy az ember tragédia című nagy sikerű kötetek szerzője ezzel a dalkottákat is tartalmazó új művével szeretné megtorolni a kutyák és a macskák sok évtizeden át megtapasztalt felháborító viselkedését, kibírhatatlanul aranyos megnyilvánulásait. Szándéka nem titok: „Remélem, bosszúm célt ér, és az itt közölt verseken, dalokon keresztül sokan még jobban megszeretik a »vau« és a »nyau« hangokat produkáló, négylábú élőlényeket."
A könyv a helyszínen 20% kedvezménnyel – 2990 Ft helyett 2390 Ft-ért – vásárolható meg.

Történet

Dolák-Saly Róbert azt ígéri, hogy sokkal alaposabban mutatja be könyvét, mint ahogyan azt sokan gondolnák: lesz költeményszavalás, dalszerzemény-éneklés, diavetítés, valamint humoros jelenlét-megnyilvánulás is, feltéve, ha a hangulata engedi mindezeket. Az ő jó hangulatát pedig csakis az érdeklődő felnőtt és gyermek közönség minél nagyobb számú jelenléte garantálja, így a bemutató hangulatának felelősségét egyértelműen áthárítja a kedves nagyérdeműre.
A szerző fogadkozott, hogy minden keze alá kerülő könyve aláíródik legjobb tudása szerint.  

A könyvről:

Állok, ülök, fekszem, aztán
újra kicsit állok,
én vagyok a kutya, aki
boltok előtt várok.
„Aki ilyeneket tud írni, az nemcsak a kutyákat imádja, de valószínűleg a macskákat is, és teljesen képzett etológus. Az efféle szakember az állatokat természetes környezetükben figyeli meg, és megfigyeléseiről pontos jegyzeteket készít. A fenti jegyzet a legszigorúbb szakmai kritériumoknak is megfelel. Viselkedését illetően a kutya áll, ül, fekszik, és hosszasan várakozik a bolt előtt, ezt minden kynológus tanúsíthatja. Ha belelapoznak a könyvbe, még számos hasonlóan fontos megfigyelésről olvashatnak, persze a macskákról is. :) Gratulálok a Kollégának!" – Csányi Vilmos

Az állati olvasnivaló kottákat is tartalmaz, hogy együtt énekelhessünk kedvenceinkkel, hisz:
A kutya is ember,
Csak beszélni nem mer,
Mer' fél, hogy a gazda
Majd jól leugatja.

Szereposztás

A költő: Dolák-Saly Róbert
A házigazda: Barabás Éva
A vendég, aki a grafikus: Igor Lazin

Interjúk, kritikák

Lila liba - videó
Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6