• images/Trojka/Jerez_Eniko/trojka_dr_cuki_slide.jpg

Archívum

Trojka Színházi Társulás: Dr.

Leírás

A Trojka Színházi Társulás és az Átrium Film-Színház közös előadása.
Franz Kafka: Egy falusi orvos című novellája alapján a TE ÁLMOD!

Az előadás legfontosabb fogyókelléke az álom.
Életünk egyharmadát töltjük alvással. Legtöbbször álmodunk is, de senki nem tudja megfejteni, hogy mire szolgálnak az álmaink. Ha nem írjuk le vagy nem mondjuk el egymásnak, többnyire elfelejtjük. Az álmodásnál nincs is közvetlenebb élményünk és találkozásunk a tudatalattinkkal.

A Trojka Színházi Társulás álomszínháza egy „hármas fogat", Kafka: Egy falusi orvos című novella átiratából, a nézők által leírt álmokból, valamint a Dreampire Projekt internetes álomközösség archívumának kisfilmjeiből áll össze, illetve előadásról-előadásra születik újjá. A 2013-ban alapított virtuális gyűjtemény – Dreampire – különböző nemzetiségű emberek álmaiból áll. A „beszélő fejeket" kamerával rögzítik, fix képkivágásban. Jelenleg több mint 3000 álom alkotja a napról napra bővülő álomtárat. A darab előbemutatója a Prágai Quadriennálé Space Lab programjában valósult meg.

Az előadás 70 perces.
Együttműködő partner: SÍN Kulturális Központ
Támogató: CAFe Budapest

Az előadáshoz és a Dreampire projekthez kapcsolódva az Átrium és a Trojka Színházi Társulás is nekilátott egy gyűjteménynek, ahol bárki megoszthatja álmait »»»

 

Franz Kafka: Egy falusi orvos című novellája Gáli József fordításában online is elérhető ide kattintva »»»

Történet

A Trojka Színházi Társulás 2013-ban alakult. A „trojka" oroszul hármas fogatot jelent. A hármas fogat az alkotókból, az előadókból, és a nézőkből áll össze. Nyitott társulás vagyunk, az egyeztethetőség határain belül mindenki szabadon ki-be járhat benne. Az előadásaink a fizikai és a prózai színház határvonalát kutatják az alkotófolyamat minden egyes kreatív elemében: az adaptációban, a mozgás és a gesztusnyelv egységében, a zene és a vizualitás kiemelésében. Olyan irodalmi szövegeket választunk, melyek színpadra alkalmazása nem nyilvánvaló elsőre. Mozgássorokat hozunk létre, amelyekből képek születnek. A képek jelenetekké, majd történetekké válnak. Minden képi elem generál egy zenei kompozíciót is. A produkcióink képi világa minimalista, ezért könnyen alkalmazkodunk a különböző színházi terekhez.

Soós Attila (rendező)

Szereposztás

Előadók:
Boncsér Sára
Bárnai Péter
Sütő András

Jelmez: Szabó Márton István
Dramaturg: Muhi Zsófia
A rendező munkatársa: Győri Aliz
Rendező: Soós Attila
Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6