Archívum

SYD - Láng Annamária – Nagy Fruzsina

2013. március 28., csütörtök 20:00

30Rendhagyó eseményre készül Láng Annamária színésznő. Afrikai utazásai során ismerkedett meg Sydonie Raawiya Koumbával, a hetvenes évek emblematikus funk-királynőjével, aki azóta visszavonult a zenei életből. Nemzetközi sztárok hosszú sora próbálta őt az évek során visszacsábítani a színpadra, ám Syd sorban nemet mondott mindenkinek. Kosarat kapott többek között Stevie Wonder, Britney Spears, de ugyanígy járt az Einstürzende Neubauten. Ki tudja miért – talán bosszúból - Lángnak most mégis igent mondott. A koncert során nem csupán Syd magyarra fordított dalaival ismerkedhet meg a közönség, de bepillantást nyerhet egy botrányoktól hangos, tragédiáktól terhes zenei karrier titkaiba is. Négynegyed, csillogás, párducbőr és vákácsáká-wah-wah!

Egyes kritikusok szerint a két előadó a világ két pontjáról a megtévesztésig hasonlít egymásra...

„Vinnai Andrással lefordíttattam a dalszövegeit. Dalokat az afrikai és az amerikai időkből, amikor igazi sztár volt. Főleg az identitáskeresésről és a szerelemről szólnak. Egyelőre ismerkedünk Syd világával. Szeretnék pár számot önállóan elénekelni tőle, ezek feldolgozására kértem fel Szesztay Dávidot és zenekarát." (Láng Annamária)

„Ez a lány nagyon jó vokalista. Rá tudok ülni a hangjára. Nekem az a lényeg. Hogy meg tudjam ülni a vokált, és ne ficánkoljon alattam. Én ha tehetném, csak vokáloznék. De nekem sajnos nem adatott meg a háttérben maradni. Folyton ki vagyok lökve előre." (Syd)


IMG 2575szöveg, gitár: Vinnai András
zene, billentyű: Szesztay Dávid
basszusgitár: Szerető Dániel
dob: Németh Csaba
ének: Láng Annamária
közreműködik: Sárosdi Lilla, Larry Ahmed

koreográfia: Dékány Edit
jelmez: Nagy Fruzsina
jelmezasszisztens: Pirityi Emese
díszlet: Izsák Lili
videó: Juhász András
fotó: Nagy Gergő
dramaturg: Róbert Júlia
fénytervező: Bányai Tamás
munkatárs: Bíró Dénes
műszaki vezető: Éltető András
hang: Belényesi Zoltán
smink: Tauz Nóra
produkciós vezető: Erős Balázs

és... Syd

promó

Június 2017
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2