• images/Vetitogep_Friss_Magyar_Filmek/Veszettek/Veszettek_-_csoport.jpg

Archívum

Veszettek (Home Guards) | VETÍTŐGÉP – Friss magyar filmek

Leírás

„Május 1." az Átrium Film-Színházban
Magyar nyelvű film, angol felirattal / In Hungarian language, with English subtitles
(See the English text below)

 

Az Átrium Film-Színház nyitása óta (a volt Átrium, illetve Május 1 mozi hagyományainak megfelelően) mutat be kortárs filmalkotásokat. 2016-ban rendszeresen olyan filmeket választunk majd ki, melyeket fontosnak tartunk, hogy eljusson a közönséghez, és talán máshol a városban ​már ​nem is látható.​​

A​ sorozat első részeként​ Veszettek c. magyar dráma egy nehéz anyagi helyzetben élő testvérpár történetét meséli el, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy tegyenek valamit a városukban egyre elharapózóbb bűnözés ellen. Hamarosan azonban szembesülniük kell azzal, hogy néha nem is olyan könnyű eldönteni, ki a bűnös, és ki az áldozat, és a legjobb szándék is az ellenkezőjére fordulhat, ha erővel próbálnak érvényt szerezni az igazságnak. A vérbeli akciójelenetekkel tűzdelt drámai történet napjaink legaktuálisabb társadalmi kérdéseit feszegeti.

A sikeres Goda-Divinyi alkotópáros, akiknek nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem vagy a Kaméleon, ezúttal Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró, Kakukk című kisregényét használta alapul.

A főszerepben, a mozivásznon először megmutatkozó ifj.Vidnyánszky Attila mellett, Klem Viktort és Fenyő Ivánt, további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot és Fritz Attilát is láthatjuk.

 

Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Hossz: 116 perc
Országos bemutató: 2015. október 22.
Forgalmazó: HungariCom
Gyártó: Megafilm
Korhatár: 16E 

Fotók: Megafilm / The Orbital Strangers Project

 

Tickets for Home Guards: 800HUF

The cine-projector rolls, with a fresh Hungarian movie inside: Home Guards (Veszettek)

Since its opening, Atrium Film&Theatre (honouring the traditions of the previous Atrium and 1 May Cinema) has been showing contemporary movies. In 2016 we are regularly choosing films we find important to get to audiences, maybe even movies that cannot be seen anywhere else in the city anymore.

As the first part of our series, Home Guards, the Hungarian film drama tells the story of a pair of brothers that live in a difficult financial situation, and who, at the influence of a charismatic leader join a law enforcement organisation to step up against the ever-growing threat of criminal activity in their city.

(1 May - how we call Labour Day in Hungary.)

Cast: ifj. Vidnyánszky Attila, Klem Viktor, Fenyő Iván, Bán Bálint, Béli Ádám, Fritz Attila, Nyári Oszkár, Györgyi Anna, Törőcsik Franciska, Molnár Piroska

Written by: Réka Divinyi
Directed by: Krisztina Goda
Producer: Gábor Kálomista
Produced by Megafilm
Distributor: HungariCom

Tickets onine:
http://atriumfilmszinhaz.hu/jegyek/online-jegyvasarlas

More information in English, 9am-5pm: +36 1 318 9844

Szereposztás

Főszereplők:
ifj. Vidnyánszky Attila
Klem Viktor
Fenyő Iván
Bán Bálint
Béli Ádám
Fritz Attila
Nyári Oszkár
Györgyi Anna
Törőcsik Franciska
Molnár Piroska

Rendezte: Goda Krisztina
Írta: Divinyi Réka
Producer: Kálomista Gábor
Fényképezte: Babos Tamás
Vágó: Kovács Zoltán
Zene: Moldvai Márk
Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6