• images/Az_Orult_Nok/ONKfoto.png

Archívum

Századik alkalommal nyit ki Az Őrült Nők Ketrece

Leírás

Kedves Látogatók,
március 18-20. között Az Őrült Nők Ketrece kiállítása egy másik előadás beépítése miatt sajnos csak korlátozottan látható, így javasoljuk, hogy inkább hétfőtől, március 21-től jöjjenek el és tekintsék meg azt. Megértésüket köszönjük!


Március 12-én századik alkalommal volt látható Az Őrült Nők Ketrece című musical. Az Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével, a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház produkciójában színpadra állított darab bő másfél év alatt érte el ezt az előadásszámot.

Az Őrült Nők Ketrecét eddig több mint 36 ezer néző látta, a címadó mulató ötször vidéki helyszínen nyitott meg: két-két alkalommal Pécsen és Szegeden, egyszer pedig Szombathelyen. Az ünnepi alkalommal sok meglepetés várta a közönséget az Átriumban. Az esti előadás előtt, fél 7-től került sor a produkciónak elsősorban a vidéki vendégjátékok – Pécs, Szeged, Szombathely – folyamán készített fényképeiből rendezett kiállítás megnyitójára. A kulisszák mögé is bepillantást engedő tárlatot, amelyen Mészáros Csaba, Dudás Ernő, Puska Judit, Reviczky Zsolt és Dávid Albert Dániel képeit tekintheti meg a közönség, Hevér Gábor színművész és rendhagyó módon az előadás egyik törzsnézője, aki eddig tízszer látta a produkciót, Havasi Antonietta nyitotta meg. Ezen a napon került napvilágra egy, Az Őrült Nők Ketrece bemutatását és az első száz előadás játszását dokumentáló, korlátozott példányszámban megjelenő kiadvány is, és a nézők ezúttal, meglepetésként a produkcióhoz kapcsolódó emléktárgyakat is beszerezhettek. Az alkalomra 40 támogatói jegy is kibocsátásra került, ezek vásárlói a századik előadásra készült plakátot kaptak.

Különleges akcióra is sor került: a századik előadás után speciális „szelfi” készült, olyan fotó, amelyen a közreműködő művészek és a közönség tagjai egyetlen képen mindannyian megörökíthetők. A kép az internetre is felkerült, és így a nézők beilleszthetik a századik alkalomra kiadott könyv utolsó lapjára.

Ezen a napon az előadás alkotói megemlékeztek a zenekar tagjáról, Varga Gábor Kakas trombitaművészről is, aki február 26-án, 52 esztendős korában váratlanul elhunyt. A kitűnő muzsikus kezdetektől tagja volt Az Őrült Nők Ketrece zenekarának, negyven előadásban fújta a trombitát. A századik előadáson a zenekar kivételesen nem öt-, hanem héttagú volt.

A kiállítás 2016. március 12-től április 12-ig látható az Átrium Film-Színházban.
A kiállítás Facebook eseménye »»»

További információ

A századikra és a többi márciusi előadásra már minden jegy elkelt. Áprilisban Budapesten négyszer lesz látható a produkció, és sor kerül újabb vendégjátékra is: a kecskeméti Hírös Agóra közönsége is megtekintheti Az Őrült Nők Ketrecét.

Szereposztás

Részletes szereposztás az előadás színlapjánál található
Június 2017
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2