• images/slildes/Kerengok_varosi_seta_slide.jpg

Archívum

Kerengők Budapesten: Városi játék a boldogság nyomában

Leírás

Az Átrium Film-Színház és a Hosszúlépés közös játékos sétája
A játék az Átrium Film-Színház Szabó Borbála: Kerengők című előadásán alapul.

Indulási pont: Klauzál téri MOL Bubi állomás közelében található Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatónál (rákattintva megjelenik a térkép)
Időpont: április 9-től a játék folyamatos
Titkos tippünk: Ne csak szemmagasságban keressétek a kódokat, érdemes a rejtett helyeket is számításba venni, egészen a földig hajolni vagy éppen a fejünk fölé nézni...


Vajon te megtalálod a városban azt, amire a legjobban vágysz? Mit vagy kit rejthetnek előled Budapest utcái? Képes vagy kiállni a rád váró buktatókat és csábításokat vagy megoldani a trükkös rejtvényeket? Vedd a saját kezedbe a sorsod alakulását és egy városi játék keretében eredj az éjszakai kerengők, Csongor és Tünde nyomába a Belváros utcáin. Pörgős házibulikon, képzelt világokon, homályos átjárók boltívei alatt és eldugott parkokon át vezet az utad az igaz szerelem nyomában. Éld át az ő történetüket, találd meg azt, aki álmaidban él, az égi szépet itt a földön, miközben a város új titkait fedezheted fel.

A játékszabály:
Fontos, hogy a játék során legyen nálad olyan eszköz, amelyen QR-kód olvasó található és segítségül a mobilinternet is jól jöhet. A játék időtartama megközelítőleg egy óra, végpontja a Belvárosban lesz. Az utolsó állomást nem árulhatjuk el, mert a játékosok állomásról állomásra, a feladványok megoldásával jönnek rá, hogy hova kell tovább menni.

A játék április 9-től folyamatos. Az utat végig járókat megajándékozzuk azzal, hogy kedvezményt kaphatnak egyes előadásokra az Átrium Film-Színház jóvoltából. Ehhez nem kell mást tenni, mint az utolsó helyszínen fotót készíteni, majd azt elküldeni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. A kedvezményt május 31-ig lehet beváltani. Ősszel a játék ismét folytatódik, friss hírekkel jelentkezünk!

Partnerünk, a Hosszúlépés oldalán is olvasható a sétáról »»» 

Mi az a Hosszúlépés?

A Hosszúlépést azért hoztuk létre, hogy megmutathassuk a város ezernyi arcát, illatát, történetét és titkát egy-egy sétába sűrítve. Mindig új dolgokat keresünk, miközben a régit újra felfedezzük. Hiszen ráérősen sétálva minden új és izgalmas: szeretünk kiszállni az autóból, leszállni a buszról, feljönni a metróból és látni a házakat, embereket, koptatni a járdát. Elhagyni a járt utat a járatlanért, tekintetünket a lábunk helyett a magasba emelve, hogy lássuk, hogyan elevenedik meg a történelem, halljuk, miről mesélnek a házfalak és megismerjük a város kevésbé ismert vagy épp elfeledett részeit.

Helyszín és első időpont

Klauzál téri MOL Bubi állomás
április 9. 11.00
Június 2017
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2