• images/Mindent_a_kertbe_Miskolc/mindentakertbe_slide.jpg

Archívum

Mindent a kertbe! | Edward Albee

Leírás

Rendező: Zsótér Sándor, Kossuth-díjas színművész,  rendező és dramaturg, az SZFE színész tanszakának egyetemi docense.

Decemberben audio-narrációval játsszuk az előadást. A látáskorlátozottak erre a napra 50%, kísérőjük 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg belépőjüket.

Hétköznapi, ismerős emberek, ismerős gondokkal. Viszonylag normális erkölcsi érzékkel. Richard kutató vegyész, elfogadható fizetéssel. Jenny háztartásbeli. Nemrég költöztek a kertvárosba. Az ezzel járó életmód meghaladja anyagi lehetőségeiket. Nincsenek nagy vágyaik: egy motoros fűnyíró, egy egészen kicsi melegház, jó iskolába járatni a gyereket, jobb cigi, jobb ital, egyszer-egyszer vendéglőben vacsorázni. Ahogy a többi kertvárosi házaspár, új barátaik, akiknek szeretnének megfelelni. A veszekedésekké fajuló beszélgetések állandó forrása a pénz, a pénz hiánya. Jenny elmenne dolgozni, de Richard nem engedi. Egy szokásos veszekedés utáni hangulatba besétál a házba az ismeretlen Mrs. Toothe. Konzumnői munkát ajánl Jennynek. És ott hagy egy nagy köteg pénzt. A csábítás túl kézzelfogható. Jenny először csak néhány bankjegyet vesz el, aztán előhalássza a szemétből Mrs. Toothe névjegyét, amit az imént még őszinte felháborodással tépett ketté. A viszonylag normális erkölcsi érzék berzenkedése egyre erőtlenebb. Az elképzelhetetlen természetessé válik. A hazug világ cinikus elfogadásává.

Bővebben

A Miskolci Nemzeti Színház előadásának budapesti bemutatója az Átrium Film-Színházban.

A játék minősége mindenképpen igazi Zsótér: "Rusznák András a férji lelkiismeret nagyszerűen ironizált háborgásával éli végig az előadás nagyobb részét, beleértve, hogy a szünetben is kénytelen a színpadon bolyongani, Ullmann Mónika csendes erőszakkal igyekszik érvényesíteni az asszony igényeit, hirtelen felháborodás után könnyen enged a rengeteg pénz csábításának, de végül sápadtan megsemmisülve veszi tudomásul a megváltoztathatatlant.
Pásztor Pál a halált is túlélő kedéllyel ragyogja végig az öröksége révén gazdag, így a tülekedő versengésen kívül maradó, fölötte lebegő barát szerepét. Dénes Viktor pedig a kollégiumból a mindinkább elvaduló események közé hazaérkező kamasz fiú értetlenségét, háborgását, alkalmazkodását hajlékonyan jeleníti meg." Zappe László

Az előadás hossza 160 perc egy szünettel.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Szereposztás

Richárd, jóképű, 43 Rusznák András
Dzsennifer, felesége, attraktív nő, késő 30-as Ullmann Mónika
Robin, fiuk, helyes, 14 vagy 15 Dénes Viktor
Jancsi, szomszéd, jóképű, 40 körül Pásztor Pál
Mrs. Tooth, jólöltözött, kézre való lady, 50 vagy ilyesmi Voith Ági
Csaba (barátok és...) Salat Lehel
Berni (szomszédok, és pont...) Seres Ildikó
Gábor (olyanok, mint Richárd...) Cservenák Vilmos
Lujza és Dzsennifer Szabó Irén
Cili Jancsó Dóra
Péter Márton B. András

Fordította: Ungár Júlia
Díszlettervező: Ambrus Mária
Jelmeztervező: Benedek Mari
Dramaturg: Ungár Júlia
Zeneszerző: Tallér Zsófia
Ügyelő:  Varga Renáta
Súgó:  Sütő Anikó / Fekete Zsolt
Asszisztens: Kriston Szabolcs

Rendező: Zsótér Sándor
Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6