• images/k2_szinhaz_cajtstukk/cajtstukk_febrSlide.png

Folytatjuk az akadálymentesítést, audionarráció a Cájstsükk előadásán

Színházunk számára az esélyegyenlőség megvalósítása kiemelten fontos, éppen ezért igyekszünk, hogy minél több előadásnál biztosítsuk az audinarrációs szolgáltatlást.

Januárban Szabó Borbála: Kerengők (Csongor, Tünde) című darabját, audionarrációval ellátva mutattuk be, hogy a látássérültek számára is biztosított legyen a korlátok nélküli, egyenlő esélyű hozzáférés lehetősége. Az előadás után megkérdeztük a nézőket, hogy mi a tapasztalatuk, hogy érezték magukat.

Borcsi Slide

Ádi, vak, gyakorlott színházba járó fiatal:
"A színpadbejáráson minden a lehető legnagyobb rendben volt. Ami a színpadon volt, azt sorba mutatták mindenkinek. Aki esetleg lemaradt, az is meg tudta nézni, mert rögtön vezettek, és vittek a tárgyhoz. Megmutatták a darabban szereplő kutat is, melyet többször lebontottak, majd felraktak a darab haladása közben. Egy nagy szerkezet is helyet kapott a színpadon, melynek két oldalát le lehetett nyitni. Jobb oldalon egy bárpult, bal oldalon egy szobát láthattunk. Később helyet foglaltunk, az eszközök szétosztása dinamikusan és gyorsan megtörtént. A hangminőség kiváló volt. A narráció csak akkor szólt amikor tényleg kellett, nem voltak felesleges kijelentések. Szerintem minden jól sikerült."

Dzseni, 20 éves, gyengénlátó nem gyakorlott színházba járó:
"A Kerengők teljesen más, mint az eredeti Csongor és Tünde, de nagyon jó és érdekes. Tükrözi a mai világot. A legjobban azonban az tetszett, amikor a játékban megjelent Tünde és aztán hirtelen megjelent a valóságban is. Ez a színdarab megmutatta, hogy manapság tényleg csak a számítógép az, amire a legtöbben figyelnek. Elfelejtik, hogy az életben nem csak a számítógép létezik. Nekem ezért tetszett ez az egész. Jól megmutatta a mai világot és ezért nagyon érdekes és jó volt."

Dávid, 20 éves, vak srác:
Nekem ez az előadás nagyon nagyon- nagyon tetszett. Teli volt színvonallal, humorral, de benne volt a valóság is erősen. Ami még nagyon tetszett benne az a Csongor morgolódásai, és az, hogy a végén Tündével egymásra találtak. Nekem mind a két rész egy formán tetszett. Mind a Csongor szemszögéből és mind a Tündééből is izgalmasnak találtam. A narráció egyszerűen fantasztikus volt!

cajtstukk k2 szinhaz atrium film szinhaz 1

Folytatjuk az AKKU Egyesület narrátoraival a közös munkát. Március 27-én a k2 Színház: Cájtstükk, avagy a bizonytalanok című előadását akadálymentesítjük, azaz a dialógusok szünetében, mindenkor szem előtt tartva a művészi alkotás elsőbbségét, a az audionarátor fülesen közvetíti (képek leírásával és hangok, zajok magyarázatával) a művészi szempontból fontos információkat.

Ezen az estén a vakok- és gyengénlátók részére a belépő ára egységesen 1600,-Ft, kísérőiknek az eredeti jegyárból 25 %-os kedvezményt biztosítunk. Az eszközök ingyenes kölcsönzését színházunk biztosítja az előadás idejére. Bejelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet.

Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6