Gyönyörű meleg csók és udvari áskálódások Alföldi darabjában

A jó színház néha annyira egyszerű! (Kovács Bálint) Alföldi Róbert most például nem csinált semmi mást, mint talált egy olyan régi, itthon huszonhárom éve nem játszott színdarabot, ami ma is fontos problémákat feszeget, és egészen pontosan megmutatta, mi is történik benne. Konkrétabban, mint amit a tizenhatodik század irodalma megengedett, de olyan pontosan, mint ami a tizenhatodik század színházi közönségnek is egyértelmű volt.

nyil

MAGYARMEGMARADAS.HU

Hogy valaki büdös migráncs vagy kevésbé, az egészen relatív, ez derül ki a Bábelna – Keleti nyitás című előadásból. De mi lehet az, ami miatt a történelmén végigvonuló, mélyen a lelkébe égett idegengyűlöletét képes lehet feladni a magyar? (Puskás Panni)

nyil

Dada-leves a Maladype konyhájából

... a történelem maga is dadaista, minden és mindennek az ellenkezője is igaz benne – a politikai és a tankönyvkiadói érdekek szerint.

nyil

Menekültkérdés New York és Budapest felől nézve

A menekültkérdés mára a mindennapjaink részévé vált, ezért Donald Margulies 2009-es Pillanatfelvétel című darabja igazán aktuális. Nem csupán azért mert a menekültekről, a háborúkban szenvedőkről szól, hanem azért mert rólunk, itthon élőkről beszél. Arról, ki hogyan dolgozza fel, hogyan éli meg azt, hogy a világ szegényebbik felével mi történik. 

nyil

Kvótás népszavazás előtt

Aligha vihetett volna színre társulat most, röviddel a kvótás népszavazás előtt égetőbb társadalmi kérdésekkel foglalkozó darabot, mint a Terminal Workhouse.  Igaz nem nemzeti, csak egy „vállalati együttműködési rendszer képtelenségét” mutatja be a nyomasztó sorskérdésekkel foglalkozó előadás, amely Tasnádi István Bábelna – nyelvleckék haladóknak című darabján alapul.

nyil

Színházak éjszakája 2016-ban

Az esélyegyenlőség, az elesett emberek segítése került a fókuszba az idei Színházak éjszakáján. A fővárosi színházak mellett most vidéki színházak is csatlakoztak a rendezvényhez. 

nyil

DADA CABARET A MALADYPÉBEN - LENIN SZEREPÉBEN KÚTVÖLGYI ERZSÉBET

Dada Cabaret címmel közös előadásra készül a Maladype Színház és Farkas Gábor Gábriel zenekara.

nyil

Alföldi a kvótareferendumra, a “kabinetfőnök” a Brexitre reagál

Frissítették a válságkomédiát. A Jászai-díjas művész beárazta a kvótareferendumot. Idén nyáron a britek többsége úgy döntött, kilép az EU-ból. E fölött nem hunyhat szemet egy olyan színházi komédia, amely a brit kormányfő egy napját meséli el. Az Igenis, miniszterelnök úr! című előadás ezért frissítve kezdi negyedik évadát az Átrium Film-Színházban, Alföldi Róberttel (kabinetfőnök) és Hevér Gáborral (miniszterelnök) a főszerepben – tudatta a Kultúrbrigád.

nyil

Aktualitás a színpadon, azaz a 7óra7 bekérdez

Új bemutató készül az Átriumban. Cájtstükk, avagy a bizonytalanok a k2 Színház előadása november 15. , 16.  19 órakor látható először a teátrum színpadán.  A két rendezőt, Benkó Bencét és Fábián Pétert a 7óra7 szerkesztője, Stuber Andrea kérdezte.

nyil

Itt repül a kismadár

A Pillanatfelvétel nem Bereczki Zoltánként használja Bereczkit, hanem színészként, méghozzá kiváló színészként.

nyil

Március 2017
H K Sz Cs P Szo V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2