Bemutatjuk Torma Krisztiánt, aki elkészítette az Átrium virtuális túráját - a Librarius interjúja

"Torma Krisztián: Ez egy őszinte műfaj, egyedi és látványos megoldásokkal" - Azért jók a virtuális túrák, mert soha nem lesznek annyira megrendezettek, mint egy állóképes fotózás, amelyhez be lehet világítani, rendezni a teret, el lehet tüntetni a nem oda illő tárgyakat. Minden ilyen túra őszinte, a nézők ugyanis a valóságra kíváncsiak, akár egy színházi belső teret, akár egy szállodai szobát szeretnének megtekinteni – mondja Torma Krisztián, aki szerelemből készítette el az Átrium Film-Színház virtuális túráját.


Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, Mátészalkáról származik, Láng Annamária színésznővel járt egy középiskolába, szabadidejükben pedig a helyi művelődési központban zenéltek egy közös baráttal. "Volt két rossz gitárunk, Annamari pedig hozott egy melodikát. Egy-két számot előadtunk a magunk örömére. Ketten zeneiskolába is jártunk, én 7 évig hegedültem." – emlékszik vissza Torma Krisztián. Mindkettőjük édesapja a művelődési házban dolgozott, így szabad bejárásuk volt a színházterembe, sőt, a kulisszatitkokat is megismerték. Annamari Budapestre került, Krisztián pedig az érettségi után felült a vonatra, és meg sem állt Veszprémig.

– Már gimisként a művészbejárón keresztül szemlélted a színházi világot. Hová sodort a kíváncsiságod?

– Veszprémben jártam egyetemre, műszaki menedzserként diplomáztam, majd Budapesten folytattam a tanulmányaimat design- és művészetmenedzsment szakon, mellette pedig lakberendezést tanultam.
Szakmai ártalom, hogy amikor tudomásomra jut egy kihasználatlan kulturális tér híre, mindig eljátszom a gondolattal, hogy miként lehetne átalakítani, berendezni, hasznosítani. Még 2012-ben olvastam, hogy megújul az Átrium, és film-színházként fog üzemelni.

Tovább a teljes cikkhez a Librarius oldalára »»»
(Fotók: In Case of Photography)
photorama torma krisztian 01

Június 2017
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2