Feczesin Kristóf: „A Színmű nem az a hely, ahová az ember azért jár, hogy jól érezze magát.” - a 7óra7 blog írása

„Amikor felvételiztem, a Boci boci tarkát kérték tőlem. Borzalmas volt, de felvettek." Hagyományainkhoz híven idén is bemutatjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai színész szakán végző hallgatókat. A Bagossy László, Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályával készített interjúink keddenként jelennek meg. Legutóbb Feczesin Kristóffal beszélgettünk, akiben gyerekkora óta nem ingott meg a színészet iránti elhivatottság. Most Miskolcon tárt karokkal várják.

Bővebben...

Prohászka Fanni: „ A színház olyan, mint légszomj ellen egy nagy levegővétel” - interjú a 7óra7 oldalán

„Nem vagyok egy bohóctípus."

Hagyományainkhoz híven idén is bemutatjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Bagossy László, Pelsőczy Réka és Rába Roland prózai színész osztályában idén végző hallgatókat. Interjúink keddenként jelennek meg. Elsőként Prohászka Fannival beszélgettünk, aki Miskolcon tölti a szakmai gyakorlatát, és már komolyabb drámai szerepeket is eljátszhatott.

Bővebben...

Beszélgetés Piti Emőkével, a Hajnali láz c. film kapcsán - az Index cikke

Piti Emőke már majdnem egy éve látható az Átrium Film-Színház színpadán: a Nemzeti Vegyesbolt c. darabban, illetve decemberben debütált az Átrium NézőKépző Csongor, és Tündéjében, mint Ledér. Hamarosan pedig az Átrium soron következő ősbemutatójában szerepel, ez lesz Szabó Borbála: Kerengők - Csongor, és Tünde c. darabja, melyben szintén Ledérként lesz látható. Az Index Piti Emőke első nagyjátékfilmje, a Hajnali láz kapcsán beszélgetett a fiatal színésznővel, illetve Schruff Milánnal, a film másik főszereplőjével.

Bővebben...

Domokos Zsolt színész (Nemzeti Vegyesbolt)

Zsolt már születésekor figyelt a "belépőjére", már ekkor megajándékozta jelenlétével szeretteit. Bár még csak 25 éves, egyre ismertebb a színházba járók között.

Újpesten, a Bródy Imre Gimnázium drámatagozatára járt. Már nyolcadikban elhatározta, hogy színész lesz. Elsőre nem vették fel a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ám a következő évben a kaposvári színművészeti színész szakán szerencsével járt. Tagja volt a KOMA csapatának, ahol fiatal alkotótársaival létrehozták a Nemzeti Vegyesbolt című előadást, amely az amerikai szociodráma, a Shop-stop című Kevin Smith-filmből készült.

Nagyjából ennyi. Még hosszú a színház szakmai út előtte.

Hegedűs Claudia interjúja >>>

Bővebben...

"Nem kell félni, szórakoztató lesz…” / Interjú Soós Attilával a Dr. premierje előtt

Ébren álmodhatnak mindazok, akik október 3-án helyet foglalnak az Átrium Film-Színház legújabb – Dr. című – bemutatóján. A Trojka Színházi Társulás három pillérre épülő előadása - Kafka: Egy falusi orvos c. novellájának átiratából, a nézők által leírt álmokból, és a Dreampire Projekt internetes álomközösség archívumának kisfilmjéből áll össze. A darabot Soós Attila – a Trojka Színházi Társulás alapítója - álmodta színpadra, akit elsősorban a nem mindennapinak ígérkező előadásról kérdeztünk.

A koreográfus-rendezővel Hegedűs Claudia beszélgetett.

Bővebben...

Átrium - A többgenerációs játszótér

Van-e biztos recept arra, hogy mitől válik ismét vonzóvá egy régről ismert hely? Vajon ki sejti előre, hogy a közönségnek ízlik-e majd a csábító menüsor? Ha létezne helyes válasz, a kultúra séfjei nem próbálkoznának újabb és újabb titkos összetevőkkel. Pedig jóllehet a siker kulcsa pofonegyszerű, hisz már dédanyáink is jól ismerték - aki ma ad, az holnap kap.

A régiek bölcsessége mit sem kopott meg, csupán itt és most okos lány módjára kell alkalmazni. Valahogy így: ébressz fel Csipkerózsika álmából egy nagy múltú épületet, teremts párbeszédet múlt és jelen között, és okvetlenül bízz a fiatalok vízióiban. Az Átrium Film-Színház életre hívói pontosan ezt tették, amikor újra megnyitották a Kozma Lajos tervezte Bauhaus épületet, tudván tudva, hogy ezen a helyen nemcsak a név, de a korstílus is kötelez.

Bővebben...

Hajmási Dávid - színész (Nemzeti Vegyesbolt, Lúd Zsolt..., Egon Schiele élete...)

Hajmási Dávid bár még csak idén végez a Kaposvári Egyetem színész szakán, már számos főszerepben bizonyított. Nálunk, az Átriumban három előadásban is láthatjuk.  Az Egon Schiele élete vagy halála című „TÁP-os produkcióban” művészettörténészként jár utána Schiele életének. A Lúd Zsolt és kutyája, Mattyi, szintén TÁP-os előadásban, háromszor veri vissza Döbrögi Dénes gonoszságát.

Legújabb bemutatónkban a Nemzeti Vegyesboltban pedig egy szerethető tengődő huszonévest játszik, aki bolteladóként dolgozik. Ismerjék meg Dávidot Hegedűs Claudia interjúja által >>>

Bővebben...

Néder Panni - rendező (Átriumklorid)

Néder Panni Babarczy László rendezőosztályában végzett egyetlen lányként a fiúk között. Panni soha nem akart színésznő lenni, az agyát viszont nehezen tudja leállítani. Ebből is következik, ahogy ő fogalmaz magáról: „agyas nő". Dolgozott a Vígszínházban is, diplomamunkája a Túl a Maszat-hegyen című gyerekeknek szóló előadás, amit a Pesti Színház tűzött műsorára.

Két színész, öt etűd, tengernyi ambivalens érzelem – így lehetne sommázni az Átrium Film-Színház egyik legkeresettebb előadását, az Átriumkloridot. Parti Nagy Lajos darabját Néder Panni vitte színre Bíró Kriszta és Hevér Gábor közreműködésével. Panni ezt a tavaly tavaszi próbafolyamatot „szívmunkának" érezte, azaz ez azt jelenti, hogy harmónia és szeretet uralkodott a körülbelül másfél hónapos alkotói időszak alatt.

Az Átrium (Hegedűs Claudia) interjúja a fidelio.hu oldalon >>>

A 7óra7.hu interjúja  >>>

Bővebben...

"Arcul csapott ez a szerep!” - Villáminterjú Osváth Judittal, a Closer egyik szereplőjével

Osváth Juditot, a Színház-és Filmművészeti Egyetem harmadéves színészhallgatóját Radnai Márk rendező kérte fel Patrick Marber Closer című színművének egyik szerepére.

Az Átrium és a 011 Alkotócsoport párkapcsolati viszonyokat boncolgató előadásában, Dobó Kata, Anger Zsolt és Kovács Ádám mellett mutatkozik be Osváth Judit a közönségnek május 11-én.

- Miért választottad a színészi pályát?

Bővebben...

Bodzsár Márk - rendező (W. úr üzen)

Bodzsár Márk a sokoldalú harmincasok táborát erősíti a művészéletben. Tanult politológiát, filmeket ír és rendez – hozzá köthető például az Isteni műszak . Az Átriumban a tavalyi évadban egy színházi előadással is megbirkózott: maffiasztorit írt is és állított színpadra olyan
színészekkel, mint Börcsök Enikő, Szabó Kimmel Tamás, vagy Ötvös András. Szerettek vele dolgozni. Ahogy Néder Panninál az Átriumklorid esetében, itt is kijelenthetjük, hogy ez az alkotói folyamat is örömmunka volt.

Az Átrium (Hegedűs Claudia) interjúja >>>
Az origo interjúja Márkkal >>>

Bővebben...

Április 2017
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30