• nyariSzunet
  • Mfuzet
  • NyariJegyvasarlas

Rendben élni – Interjú a rendezővel és színésznővel

A Rendben élni című monodrámát január 18-án mutatták be az Átrium Filmszínház kávézójában. Az előadás méltó emléket állít a nemrég elhunyt Leé József költőnek. A hajléktalan költő életének egy szeletét osztották meg velünk, hogy remélhetőleg a darab párbeszédet kezdeményezzen a mai társadalommal.

Bővebben...

“NÉHA MEGÁLL AZ IDŐ, ÉS BOOTOLOK…” – INTERJÚ MEDVECZKY BALÁZZSAL

“...avagy rossz úton jár az, aki álmokból épít várat s közben elfelejt élni!”
Sok éves hagyomány, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős színész hallgatóit bemutató portrésorozat készül. Idén a Színház.org ad helyet ezeknek az interjúknak, amelyeket rendhagyó módon az egyetem negyedéves dramaturg hallgatói, Kárpáti Péter szakmai irányítása mellett készítettek.
Sándor Júlia interjúja Medveczky Balázs végzős színészhallgatóval.

Bővebben...

A TERMINÁLRÓL

A Terminal Workhouse egy társulat, műhely, produkció, csoport, projekt, egyesület, alkotóközösség, kötetlen színházi csoportosulás, alkalmazott színház, elv(ek)
Nehéz lenne egy kategóriába behatárolni annak a 10 fiatal (színházi) alkotónak a csoportját, akik  éppen azzal a szándékkal alakultak hivatalos egyesületté, hogy a legkülönbözőbb módokon, műfajokban és (munka)szerepekben valósítsák meg elképzeléseiket. Nem is cél egyetlen terminus használata. Ezért inkább Terminál.

Bővebben...

„Nem minden fa nő egyenesen!”

Klasszikus tánctanulmányai után más utat választott, alkotásaiban a kortárs mozdulatformák válnak abszolút módon uralkodóvá. Blaskó Borbálával a Balettintézetről, az esseni évekről és a koreográfusi gondolkodásmódjáról beszélgettünk a Pukedli és Hajsza című előadásai kapcsán, amelyek május 9-én lesznek ismét láthatóak az Átrium Film-Színházban.

Bővebben...

Kijelentések kérdőjelekkel

Az egyik legformátumosabb független társulat, a k2 Színház oszlopos tagja. A nagyközönség Gárdos Péter a Hajnali láz című filmjének Lilijeként ismerheti.  Azért választottuk őt, mert Piti Emőke alakításaiból sohasem hiányzik a szuggesztív átütőerő. Emőke többek között az Átrium Film-Színházban megtekinthető Cájtstükk, avagy a bizonytalanok című előadásukról mesélt, és megtudhatjuk azt is, hogy tavaly szeptemberben miért járt a társulat New Yorkban.

Bővebben...

Fehér Balázs Benő: "Van bennem harci kedv"

Operettcsillag Csehovban: Oszvald Marika pályája első prózai szerepére készül a Kultúrbrigád meghívására a Sirályban. Az Átrium Film-Színházban készülő produkcióról az előadás rendezőjével beszélgetett Csicsely Zoltán.

Bővebben...

„A bizonytalanság jót tesz a színháznak”

A k2 színház legújabb bemutatója ezúttal a nézőt állítja középpontba, a Cájtstükk, avagy a bizonytalanok ugyanis a közönség elvárásain keresztül igyekszik meghatározni saját szerepét és funkcióját. A kérdéskört, hogy mire is lehet jó a színház, Benkó Bencével és Fábián Péterrel igyekeztünk körüljárni.

Bővebben...

Feczesin Kristóf: „A Színmű nem az a hely, ahová az ember azért jár, hogy jól érezze magát.” - a 7óra7 blog írása

„Amikor felvételiztem, a Boci boci tarkát kérték tőlem. Borzalmas volt, de felvettek." Hagyományainkhoz híven idén is bemutatjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai színész szakán végző hallgatókat. A Bagossy László, Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályával készített interjúink keddenként jelennek meg. Legutóbb Feczesin Kristóffal beszélgettünk, akiben gyerekkora óta nem ingott meg a színészet iránti elhivatottság. Most Miskolcon tárt karokkal várják.

Bővebben...

Beszélgetés Piti Emőkével, a Hajnali láz c. film kapcsán - az Index cikke

Piti Emőke már majdnem egy éve látható az Átrium Film-Színház színpadán: a Nemzeti Vegyesbolt c. darabban, illetve decemberben debütált az Átrium NézőKépző Csongor, és Tündéjében, mint Ledér. Hamarosan pedig az Átrium soron következő ősbemutatójában szerepel, ez lesz Szabó Borbála: Kerengők - Csongor, és Tünde c. darabja, melyben szintén Ledérként lesz látható. Az Index Piti Emőke első nagyjátékfilmje, a Hajnali láz kapcsán beszélgetett a fiatal színésznővel, illetve Schruff Milánnal, a film másik főszereplőjével.

Bővebben...

Prohászka Fanni: „ A színház olyan, mint légszomj ellen egy nagy levegővétel” - interjú a 7óra7 oldalán

„Nem vagyok egy bohóctípus."

Hagyományainkhoz híven idén is bemutatjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Bagossy László, Pelsőczy Réka és Rába Roland prózai színész osztályában idén végző hallgatókat. Interjúink keddenként jelennek meg. Elsőként Prohászka Fannival beszélgettünk, aki Miskolcon tölti a szakmai gyakorlatát, és már komolyabb drámai szerepeket is eljátszhatott.

Bővebben...

Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6