• images/H_and_H/HnH_banner_v6.png

Hitler and Hitler | Konstantin Kostenko

Leírás

A Theatre on the Roof angol nyelvű előadása, magyar feliratozással.

Ez nem egy klasszikus életrajzi előadás Hitlerről, sokkal inkább művészi reflexiók kollázsa a Mein Kampf-ról és Hitler asztalbeszélgetéseiről élénk képzelőerővel és gazdag fantasztikummal vegyítve.
Berlinből érkezett színészek Christian Harting főszereplésével - akit jól ismerünk a Saul fia cimű Oscar-díjas filmünkben nyújtott alakitásáért - és Oliver Micevski macedon rendezővel hozták létre a Hitler és Hitlert. Az előadás egy másik perspektívát ajánl a már megalapozott helyébe, és egy új, mégis fájdalmasan ismerős portrét rajzol a paranoiás diktátorról.
Hitler képe egyetemes és releváns marad a mai politikai kontextusban, ez teszi a darabot politikai, esztétikai és morális kihívássá napjaink szélsőséges néppárti, demagóg és tekintélyelvű kormányainak idejében.

Description

It is not a classical biographical performance about Hitler, it is rather a collage of artistic refections on the book “Mein Kampf” and Hitler’s table talk, filled with rich imagination and vivid fantasy. Berlin based actors led by Christian Harting, known for his role in the Oscar winning “Son of Saul”, together with Macedonian director Oliver Micevski created “Hitler and Hitler”, a performance which offers diferent perspective than the estabilished one, and create a new, yet painfully recognizable portrait of the paranoid dictator. Hitler’s image is universal and remains relevant in today’s political context, which makes the performance sound like a political, aesthetic and moral challenge in the times of far left and far right populist, demagogic and authoritarian governments.

Cast

Christian Harting, Paulina Bachmann, Steven Gange
Director: Oliver Micevski

Előadások

Július 2017
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6